...

Hoe kan ik beter slapen?

Hoe kan je beter slapen? Door de juiste slaapgewoontes aan te leren en stress te verlagen zal je slaapkwaliteit ongetwijfeld verbeteren. Maar wat zijn dan de juiste slaapgewoontes en hoe kan je stress verlagen? Dat is voor iedereen anders! Ik zal een aantal tips met je delen. Heb je al langere tijd last van slaapproblemen en wil je graag advies op maat? Plan dan eens een gratis kennismakingsgesprek in!

Slaapcoach Kylie

Tips om beter te slapen

Afschakelen van de dag

Hoe ziet het laatste uur er uit voor je naar bed gaat? Ben je toch nog even aan het werk? Sport je vlak voor het slapen? Werk je je hele to do lijstje nog even af? Of zit je achter de tv, laptop en/of op je telefoon? Dit zijn allemaal activiteiten die er voor zorgen dat je hersenen actief zijn. Hierdoor geef jij je lichaam niet het signaal dat het tijd is om te gaan slapen.

Wat je beter kunt doen een uur voordat je wilt gaan slapen? Dim de lichten, lees een simpel boek, schrijf je hoofd leeg, mediteer, ontspanningsoefeningen, geen lichamelijk zwaar werk en geen warme douche of bad vlak voor het slapen. Bedenk een vaste avond routine waar je ontspannen van wordt en waar jij blij van wordt.

Vaste bedtijden

Als je moeite hebt met inslapen of doorslapen probeer dan eens langere tijd op dezelfde tijd naar bed te gaan en op te staan. Dit zorgt voor een vast ritme waardoor je makkelijker in slaap valt en beter uit bed kunt komen. Let er op dat je dit zeker een aantal weken (ook in het weekend) moet aanhouden voor dit een positief effect heeft.

Verminder piekeren

Piekeren in bed.. Iedereen weet dat je het niet moet doen maar alle gedachten komen één voor één naar boven als je probeert te gaan slapen. Het boodschappen lijstje voor de volgende dag, een moeilijk gesprek of presentatie voor de volgende dag, die taak die je echt niet moet vergeten. Als je hier last van hebt kan het helpen om voor het slapen je gedachtes even van je af te schrijven. Wat gaat er door je heen? Welke belangrijke dingen mag ik niet vergeten? Welk gedachte komt elke keer weer terug? Heb ik hier controle op en kan ik hier iets aan veranderen?

Leg het schriftje naast je bed en als er toch weer een gedachte naar boven komt die je niet los kunt laten, schrijf deze dan op voor de volgende dag.

Daglicht

Voor het verbeteren van je biologische klok is daglicht super belangrijk. Ga in je pauze eens een rondje wandelen! Je zult merken dat je gemakkelijker in slaap valt en de kwaliteit van je slaap verbeterd als je elke dag een half uurtje buiten gaat wandelen.

Slaapritme resetten

Heb je alle tips al eens geprobeerd en weet je niet meer wat je moet doen? Naast de juiste slaapgewoontes en stress verlagen is het soms nodig om je slaapritme echt even te resetten om uit die negatieve cirkel te komen. Benieuwd of één van mijn methodes bij jou past? Plan dan eens een gratis telefonisch kennismakingsgesprek in.

Slaapcoach Kylie

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.